Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri

Yazar Yorum Yap 450 views
Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri

Araçlar çok eski zamanlardan beri hayatımızda yer alan bizlere günlerce, haftalarca hatta aylarca süren yolculukları kısa zamanlarda bahşeden vazgeçilmez unsurlardır. Teknolojinin gelişmesi ve iyileşmesi ile araçların serüveni de çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiş ve birbirinden mükemmel araçlar bizlerin ve hayatın en büyük yardımcıları olmuştur. Fakat bu kadar büyük yardımı dokunan araçların zamanında bakımı ve kontrolleri mutlaka yapılmak zorundadır. Çünkü ne kadar mükemmel olsalar da bazen bazı arızalar vermektedirler.

Dizel araçlarda teknolojinin en son olanakları ile üretilen ve çok büyük kullanım alanı oluşturan araç çeşitlerindendir. Dizel araçlarında bakım ve onarımı mutlaka yapılmalı hatta diğer araçlara oranla daha dikkat edilmelidir. Ancak bir dizel araçta da dikkat edilmesi gerekilen en önemli unsur aracın yakıt pompasının sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığıdır. Çünkü sizlerde onay verirsiniz ki bir dizel aracın en önemli aksamı hatta kalbi yakıt pompasıdır. Yakıt pompaları dizel araçların en hassas aksamları olmalarının yanı sıra en ağır şekilde çalışan aksamları olmakla da görevlidir. İşte bu sebeplerden dolayı dizel araçlarda en çok karşılaşılan arıza da dizel yakıt pompası arızasıdır. Her dizel araç sahibinin dizel yakıt pompası sorunu yaşamamak adına dikkat kesilmesi gereken bazı unsurlar yer almaktadır. Tabi ki dikkat kesilmesi gerekilen en önemli unsur araçta kullanılacak olan yakıt ve yakıtın ne kadar kaliteli olduğudur. Ve yine bilinmelidir ki aracın yakıt sistemi parçaları ve aksamları yine yakıt ile yağlanmalı başka bir bileşen kullanmamalıdır. Yakıt sisteminin iyi yağlanmaması sistemin aşınmasını ve olabildiğince performansını kaybetmesine yol açar. Tabi ki sadece kullanılan yakıtın yakıt kalitesi pompa arızasının oluşmasını engellemez. Araçta başka sebeplerden dolayı da yakıt pompası sorunu görülebilir. Bu sebeple bu sorunların belirtileri bir sürücü tarafından iyice kavranmalıdır.

Bu belirtilerden bazıları şu şekilde açıklanabilir: Araç ilk marşta hemen çalışmaz ancak birkaç defa marş yaparak çalıştırılabilir. Araç rölanti durumundayken sallantılı bir şekilde ya da tekleme diye tabir edilen hareket ile çalışması, çalışma ve sürüş esnasında aşırı kara bir duman çıkarması ya da rölanti durumunda iken göz yakan beyaz bir dumanın oluşması, enjektörlerde yaşanan yakıt miktarı düşüklüğü sebebiyle aracın performansında ve yine aynı sebepten aracın çekim gücünde gözle görülür ve hissedilir bir şekilde azalma yaşanmasıdır. Ayrıca araç park halinde çalışıyor iken motor sesinin veya rölanti devrinin kendi kendine düşüp kalkması ile yakıt kısmında bulunan basınç ayarlayıcı olan valfın arıza göstermesi, çeşitli sebeplerden dolayı yüksek basınç pompasının çevresinden yakıt kaçırmasıdır. Bu bildirilen nedenler aracın dizel yakıt pompasında meydana gelen dizel yakıt pompası belirtilerindedir. Bunların yanı sıra depoda az yakıt var iken araç kullanımı da dizel yakıt pompası sorunları arasında yer almaktadır.

Etiketler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Merhaba