Devir Saati Arızaları Nelerdir ?

Yazar 2 Yorum 33,198 views
Devir Saati Arızaları Nelerdir ?

Genelde devir saati arızaları,aracın eski model olmasından ve çok bakımsız olmasından kaynaklanır. Devir saati arızalarında motorda arıza ışığı yanıp sönmeye hatta parlak bir şekilde uzun zaman sönmeden yanmaya başlar. Birkaç defa stop eder ve her çalışma sırasında ilerleme kaydetmez. Arıza ışığı sinyalini yanarak verdikten sonra, devir saati hiç hareket etmemeye,çalışma fonksiyonunu kaybederek,motorda teklemeler ve yerinde saymalara yol açar. Yanlış yakıt tüketimi ve yağ haznesinde arızanın olması,gaz pedalının normal çalışmaması ve olduğu yerde yüksek ses verip ilerlememesi, tüketimde yavaşlamalar devir saatinde yüksek oranda problem olduğunu vurgular. Devir saatinde en büyük sorun aracın gaz yememesidir.Bununla beraber, araçta titremeler meydana gelir. Otomatik camlarda aşırı yavaşlamalar ve kapanıp açılmasında sıkıntılar hızla ilerler. Akünün boşalmış olması ve akü arızlarında da bu sorun ortaya çıkabilir.

 

Akü beyni iptal olmuş olabilir ve değişim zamanı artık gelmiştir. Devir saati arızalarında akü çalışma işlevselliğini kaybederse ve marş dinamosu istenilen verimliği sağlayamıyorsa bu arıza ön gösterge lambasının yanması ile sinyal verir. Farlarda yoğun parlama ve sönmeler gerçekleşebilir.Aracın rölanti düşük ise elektrik yüklememeye başlar. Bu zayıf elektrikten en çok otomatik camlar etkilenir. Akü zayıflar ve tekleme yapmaya devam eder.Eğer aracın rölanti çok düşük ise motor sallantı yapmaya başlar.Araç sürekli stop ediyorsa ve stop lambası yanıyorsa, sorun aküden kaynaklanabilir. Devir saati arızaları yakıt türüne,aracın değişimine,eski model olmasına bir de akü ve rölantide düşmeler ile arıza verir ve stop eder. Araç,artık motorun güçsüzlüğü ile çalışmamaya başlar.

 

Devir Saati Arızalarında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar:

 

– Kullanılmış akü boşalmış ve ömrü bitmiş olabilir. Bunu anlayabilmeniz için aracı servise götürerek sorunu tam anlamanızdır.Ya da parça değişimi ya da aküyü yenilemenizdir.

 

-Aracın rölanti düştüğünde ,rölanti parçasında arıza olabilir ya da elektriği doğru bir şekilde iletmiyor olabilir. Bu arıza devir saatinin çalışmasını durdurur.

 

-Yanlış yakıt tüketimi ve desteklenmeyen yakıt türü buna sebebiyet verebilir. Aracınıza uygun yakıt türünü tercih etmelisiniz.

 

Hava filtrelerinde tıkanmaya  sebebiyet verecek kirlilik varsa,önceden temizlenmeli ve hava filtresi arızası var mı diye serviste kontrol sağlanmalıdır.

 

-Araç hareketliliğinde aşırı oranda düşme varsa ve teklemeye başladıysa devir saati arızası buna neden olmuş olabilir.

 

Gaz kelebeği emme manifoldu sıkıntılı ise bu ayar düzeltilmeli ve istenilen minimum seviyeye getirilmelidir.

 

-Gaz kelebeğinde dalgalanmalar oluyorsa arıza belirtisidir.

 

– Araçtaki cıvataların sıkılmaması ve gevşemesi bu arızayı ortaya serer . Cıvatalar sıkılmalıdır.

 

-Rölanti devir saatinde oynamalar,ayarlarda dengesizlik varsa bu durum hemen düzeltilmeli ya da rövanti ayarlarına baktırılmalıdır.

 

-Egzoz gazındaki oksijen miktarı azalmış ise ve egzozda bir takım sorunlar çıkıyorsa,oksijen sensörünün bozuk olma ihtimali yüksektir.

 

-ECU hava-yakıt karışımını düzgün değilse ve yakıt türü araca uygun değilse bu sorun çıkabilir.

 

– Aracın rutin bakımları yeterli bir şekilde yapılmıyor ve eski araç kullanımında araç sürekli sorun çıkartıyorsa,aracın değiştirilmesi ve ya gerekli bütün bakımları özverili bir şekilde sağlanmalıdır.

Etiketler

2 Yorum

  1. merhabalar.
    2016 model mercedes sahibiyim ve hararet 50-60 dereceler arasında aracı çalıştırdığımda aşağı inip kalkıyor. motor çok soğukken veya çok sıcakken yapmıyor. servis yazılımsal sıkıntı diyor. 3 tür gidiyorum sürekli yazılım güncelleyip yolluyor. yardımcı olur musunuz videosuda mevcut.

  2. 2007 Hyundai Accent Era devir saati kalkmıyor neden olur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Merhaba