Araba Gaz Yemiyor Neden ?

Yazar Yorum Yap 1,808 views
Araba Gaz Yemiyor Neden ?

Arabanın gaz yememesi durumu aracın dizel veya benzinli olmasına  göre değişiklik gösterir. Öncelikle benzinli araçlarda bakılması gereken buji ve buji kabloları olmalıdır.  Buji arızalarında ateşleme düzenli olmayacağından ,arabada gaz yememe sorunu oluşur. Aynı şekilde buji kabloları bozuksa ateşleme düzensiz olur ve aracın teklemesine yol açar. Bakılması gereken başka bir parça ise hava akış metre arızası olabilir. Bu parça arızalandığında zengin fakir karışım dediğimiz hava yakıt karışımı düzensiz olacağından,araçta tekleme oluşur ve gaza bastığımızda  ise istediğimiz  hareketi araç yeterli bir şekilde sağlayamaz. Bunların tamamında sorun olmaması için ,araçta hala yeterli güç yoksa bir diğer bakmamız gereken parça ise debriyaj,baskı,balatadır. Debriyaj baskı balatası tamamen  bittiğinde gaza bastığımızda araba yeterli hareketi sağlamaz ve kalkışlarda titreme yapar. Arızanın giderilmesi için debriyaj baskı balatasını yenisi ile değişmesi gerekmektedir.

 

Dizel araçlarda benzinli araçlardan farklı olarak,bujiler yerine enjektörler ve  mazot pompası yer alır. Dizel araçlarda gaz yememe sorunu oluştuğundan bakmamız gereken ilk parça, mazot pompasıdır. Mazot pompası, belli kilometrelerde bakımları yapılmalıdır. Bakım yapılmadığı takdirde zamanla araç güç kaybına uğrar ve araç gaz yememeye başlar. Aracın gaz yememesi durumu başka diğer parçalara da zarar verir. Bu parçalardan biride debriyaj baskı balatadır. Debriyaj baskı balatasının bitik olması aracın çekişten düşmesine sebep olur. Arızanın giderilmesi için debriyaj baskı balatasının bir an önce değişmesi gerekmektedir. Aracın gaz yememesi ve çekişinin düşük olması dizel araçlarda turbo arızasını da aklımıza getirebilir. Turbosu arızası çıkarttığı sesle kendini bariz bir şekilde belli eder. Turbo arızasını gidermek için,turbonun yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Turbo tamiri yapan turbo ustaları vardır. Fakat,turbonun tamir edilmesi uzun süreli verim sağlayamaz. Bu yüzden yapılması gereken en doğru karar turbonun yenisiyle değişmesidir.

 

Mazot Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır ?

 

Arızalı araç egzoz emisyon muayenesinden  geçemez. Araç egzozdan siyah duman atmaya başlar. Bir diğer belirti ise aracın aşırı güç kaybına uğramasıdır. Mazot pompası arızası,bazen de arabanın hiç çalışmamasına sebep olur. Bu gibi durumların yaşanmaması için,aracın bakımları zamanında yapılmalı ,gereken bakım en iyi şekilde sağlamalıdır.

 

 Arabanın Gaz Yememesi  Sorunu İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

–  Aracın yağı, yağ filtresi, hava filtresi bakımları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bu arabanın performansı için önemlidir.

– Ateşleme sistemi bakımları ,buji ve buji kabloları zamanında değişmelidir.

– Kullandığımız yakıtın kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

– Araçlarda en çok çıkan bu sorunları en aza indirmek için  yağ bakımı sağlanmalı,bu işi bilen ustalardan yardım alınmalıdır. Bu konuda belli maliyetler aracın hasarına ve gaz sorununa göre değişim sağlar.

– Genel olarak arabanın bütün bakımları düzenli bir şekilde sağlanmalıdır.  Araç gerekli düzeni ve verimi aldıkça arabada gaz yememe durumları ortaya çıkmaz.

 

Etiketler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Merhaba