24 Volt Akü Takviyesi Nasıl Yapılır konusunda bilgiler yazının alt kısmında mevcuttur. İlk önce otomobil ve binek araçlarda en çok kullanılan model olan 12 volt akü takviyesinden bahsedeceğiz.
Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?
Akü takviyesi için ihtiyacınız olan şeyler bir takım akü kablosu ve şarjlı bir akü yeterli olacaktır. Bu takviye işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar ve aracınıza zarar vermemek için önlemler alınması gerekmektedir.
Aküden Aküye Şarj Nasıl Yapılır
İlk önce artı kutupları birbirine bağlamalısınız. En sık yapılan hata bir akünün hem artı hem eksi kutpuna kabloları bağladıktan sonra diğer aküye yönelmektir. Bu durumlarda genelde kablolar birbirine değebilir ve bu durumda şase, akü patlaması ve akü şişmesi gibi birçok sorun yaşanabilir. Bu sebeple öncelikle bir akünün artı kutbuna kırmızı renkte olan ucu taktıktan sonra hiçbir noktaya değdirmeden aracınızın aküsündeki artı kutbuna bağlamanız gerekmektedir. Daha sonra siyah renkte olan kıskaçları da aynı şekilde eksi kutuplara bağlamanız gerekmektedir.
Bu aşamada dikkat edilmesi gerekenler; kutupların + / – durumuna dikkat etmek ve kabloyu birbirine ve aracın herhangi bir yerine değdirmeden monte ettirmektir. Ayrıca aracınızın akü amperi ile takviye yaptığınız akünün amperi uyumlu olmalıdır.
Akü Takviye Kablosu Nasıl Olmalı
Piyasada birçok ucuz ve özensiz takviye kabloları mevcut. Fakat içerisinde araç için gerekli ve yeterli olan voltajın geçebilmesi için takviye kablonuzun kaliteli ve belli oranlarda akım taşıyabilecek kapasitede olması gerekmektedir. Zayıf bir takviye kablosu akımı yeteri kadar araca ulaştıramayabilir.
Akü Takviyesi Zararlı mı?
Akü Takviyesi Hangi Araçlara yapılmaz gibi sorulara net markalar vermek imkansızdır. Genel olarak tüm araçlarda önerilmez diyebiliriz. Akü takviyesi birçok üretici firma, usta ve yetkisi servisler tarafından yapılması önerilmeyen bir yöntemdir. Özellikle elektornik donanımları fazla olan araçlar risk gurubundadır. Bir diğer etken de bilinçsiz kişiler tarafından yapılan takviyelerdir. Zararlar her zaman oluşabilir bu sebeple ilk tercih servis çağırmak yada aküyü şarj ettirmek olmalıdır, fakat zaruri durumlarda zararı en aza indirmek adına yapılması gerekenler; Takviye yaptığınız akünün diğer araçtan kutup başlarını sökün, şarjlı bir aküyü kendi akünüze kablo ile bağladıktan sonra bir süre bekleyin. Daha sonra marşa basın. Zorunlu değil iseniz bu işlemi yapmayın. Özellikle araç beyinleri (Ecu) lpg beyni ve diğer elektiriksel donanımların risk altında olduğunu unutmayın. Eğer daha önce hiç takviye yapmadı iseniz yardım alın. Akü Takviyesi Hangi Araçlara yapılmaz gibi sorulara net markalar vermek imkansızdır. Genel olarak tüm araçlarda önerilmez diyebiliriz.
24 Volt Akü Takviyesi Nasıl Yapılır
Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta akünün voltuna uygun voltajda bir akü ile takviye yapılmasıdır. Ayrıca daha kaliteli ve özellikleri 24 volt ile uyumlu bir takviye kablosuna da ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca bu tip 24 volt akü ile çalışan araçlarda genellikle tek bir akü olmaz. Birden fazla akü olduğu için şarjı tüm akülere eşit dağıtmanız gerekecektir. Yani 24 volt akülerde takviye biraz daha karmaşık bir durumdur. Bu sebeple 24 volt takviyelerinde mutlaka bir usta veya servis tarafından yapılması önerilmektedir.
Bize Sorun!
Araba aküsünü şarj etmek konusunda aklınıza takılan sorular var ise sitemizde elektirik katogerisinde akü konusunda onlarca konu bulunmaktadır. Bu konuları inceleyerek merak ettiğiniz birçok bilgiye hızlıca ulaşabilirsiniz. Sitemizde yada konumuzda bulamadığınız ve aklınıza takılan sorular var ise bizlere de sorabilirsiniz. Soru sormak isteyenler araç markası ve modelini belirterek aşağıdaki yorum kısmını kullanarak sorularını bizlere iletebilirler. Sorulan sorulara günlük olarak editörlerimiz tarafından cevap verilmektedir.
Arıca akü takviyesi yapmadan önce şu sayfamızı da kontrol etmenizi öneririm. Hangi araçlara akü takviyesi yapılmaz buradan öğrenebilirsiniz
https://otoarizasi.com/aku-takviyesi-hangi-araclara-yapilmaz/
12 volt çalışan bir araca 24 volt akü baglanirmi veya iki aküyu 24yapip baglasam ne gibi bir durum la karşılaşırız